21 Şubat 2023 Salı     98

SIAL China 2023 ve ANUFOOD China 2023 Fuarları

Sayın Üyemiz,

TOBB tarafından iletilen yazıda, ülkemiz gıda sektörünün ihracatı için büyük önem taşıdığı düşünülen 2023 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde iki ayrı ihtisas fuarına İstanbul Ticaret Odası tarafından katılım sağlanacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shenzhen şehrinde 10-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında ilk defa gerçekleştirilecek ve dünya gıda fuarları arasında bir marka olan ANUGA’nın profesyonelliği çerçevesinde düzenlenecek ANUFOOD China’da firmalarımızın ikili görüşme bazında katılım sağlayabileceği ve anılan fuara katılım bedelinin 30.000 TL olduğu ifade edilmektedir.

Bununla birlikte, Shanghai şehrinde dünya gıda fuarları arasında ayrı bir marka olan SIAL tarafından 18-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek SIAL China 2023 Türkiye Milli İştirakinin de İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirileceği ve katılım bedelinin 15.500 TL /m2 olup bu bedelin % 91’inin teşvik kapsamında olduğu kaydedilmektedir.

Söz konusu fuarlara ilişkin detaylar ekte yer almakta olup, ilgilenen kişilerin İstanbul Ticaret Odası ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.