20 Mart 2024 Çarşamba     46

MARDİN ODALARI/BORSALARI DİKA İLE BÖLGESEL KALKINMA PROJELERİNDE İŞ BİRLİĞİ ARAYIŞINDA

Mardin İli/İlçeleri Odaları/Borsaları kurumsal ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ziyaret edildi.

19 Mart 2024’te DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç ve Uzmanlar Halis Tuncel ve Murat Katı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaretin katılımcıları şöyleydi: Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Genel Sekreteri Abdullah Dal, Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik; Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin; Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, Genel Sekreteri Ahmet Aslan, Akreditasyon Sorumlusu Ferhat Dündar; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Genel Sekreteri Çetin Sasa, Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Tuğba Acabey, Akreditasyon Sorumlusu Lamia Keleş; Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Akbal, Akreditasyon Sorumlusu İlhan Özmen; MAÜ İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi, Mardin İli/İlçeleri Oda/Borsa Fahrî Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Behzat Ekinci.

Ziyarette, Mardin Odaları/Borsaları ile DİKA arasındaki iş birliği düzeyi ele alındı. Yapılan müzakerelerde iş birliklerinin yeterli seviyede olmadığı ve bunun artarak sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Mardin Odalarının/Borsalarının hâlihazırda DİKA’ya sunmuş olduğu teknik destek ve fizibilite projelerinin mevcut durumu da masaya yatırıldı ve bunlara ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan, Odalar/Borsalar ve DİKA arasında bölgesel kalkınma amaçlı projelerde ilave ne tür iş birlikleri yapılabileceğine dair müzakerelerde de bulunuldu. Bu kapsamda, CMDP ve AB projelerinde ortak çalışmalar yapılabileceği belirtildi.

Ayrıca Odalar/Borsalar, DİKA’dan Müşterek Proje Ekibine yönelik Proje Döngü Eğitimi imkânı sunması talebinde bulundu. Talebe olumlu yanıt veren DİKA, bu hizmeti uygun bir zamanda sağlayacağını belirtti.