11 Haziran 2024 Salı     64

BORSAMIZ BALKAN ÜLKELERİNE İŞ GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Borsamız yurt dışı iş gezileri kapsamında, üyelerimizin talepleri doğrultusunda ihracatı artırmak, yeni pazarlar keşfetmek ve çeşitli iş bağlantıları kurmak amacıyla 05-09.06.2024 tarihlerinde Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri ziyaretleri gerçekleştirdi.

Borsamız, üyelerinin yurt dışı ticaret hacimlerini artırmak ve yurt dışındaki ticari ve mesleki faaliyetlerin nasıl yönlendirildiğini ve yurt dışındaki ticaret odalarının ve iş dünyası kuruluşlarının çalışma şekillerini görmek ve analiz etmek amacıyla Balkan ülkelerine iş gezisi düzenledi.

İş gezisinde 05-06 Haziran 2024 tarihinde T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Ticari Müşaviri Atalay Aydoğdu ve Tarım Müşaviri Hakan Eryılmaz ziyaret edildi. 07 Haziran 2024 tarihinde T.C. Karadağ Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu ziyaret edildi. 08 Haziran 2024 Tarihinde Arnavutluk T.C. Tiran Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Pelin Özdemir ziyaret edildi. Ziyaretlerde bölgede bulunan Türk yatırımcıları ve bölgedeki yatırım ve işbirliği olanakları, fırsatlar ve tehditler ile ülkelerin ekonomisi hakkında görüşmeler yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Aktaş iş gezisi hakkında şu bilgileri verdi: Beş gün süren iş gezimizde yaptığımız görüşmelerde verimli sonuçlar elde edildi. Ülkemizin Balkanlarda ki olumlu imajı ve itibarı bizi gururlandırırken üyelerimizi de ticari iş fırsatları konusunda heveslendirdi. Üyelerimizin ufkunun genişlemesine, bilgi birikim ve tecrübelerine katkı sağladığına inandığımız ve gördüğümüz iş gezimiz güzel anılarla sonlandı. Balkan ülkelerinin ekonomik potansiyeli ve Türkiye'nin dinamik iş dünyası, gelecekteki işbirliği ve yatırım fırsatlarının daha da artacağını göstermektedir.”